Adéla Slivková
Střední škola uměleckoprůmyslová Ústí nad Orlicí
Dobré jídlo, lidé a hudba, to je pro mě základ spokojeného života. S těmito parametry jsem pracovala při tvorbě své restaurace. Snažila jsem se vytvořit moderní veřejný prostor, který bude sloužit nejen k setkávání lidí nad dobrým jídlem a pitím, ale také k pořádání různých akcí.
Restaurace by byla postavena ze tří lodních kontejnerů v tyrkysové a červené barvě, které používám i v interiéru. Současně jsem chtěla jsem zachovat typickou strukturu kontejneru.
Hlavní dekorační prvek představují neonové cedule, které interiér oživují a částečně i osvětlují. Největší cedulí je burger s andělskými křídly, po kterém jsem restauraci pojmenovala.
Při tvorbě sezení jsem se inspirovala typickými americkými koženými lavicemi v restauracích z 90. let.
![](http://www.design-award.cz/wp-content/uploads/2023/02/2-burger-1024x731.jpg)
![](http://www.design-award.cz/wp-content/uploads/2023/02/3-burger-1024x731.jpg)
![](http://www.design-award.cz/wp-content/uploads/2023/02/4-burger-1024x731.jpg)
![](http://www.design-award.cz/wp-content/uploads/2023/02/5-burger-1024x731.jpg)
![](http://www.design-award.cz/wp-content/uploads/2023/02/burger-Technicky-vykres-1024x724.jpg)